Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων

Τελευταία τα ΜΜΕ διοχετεύουν συνεχώς υπόνοιες περί "σκανδαλώδους φοροδιαφυγής των ελευθέρων επαγγελματιών" επειδή δηλώνουν μικρά εισοδήματα στην φορολογική τους δήλωση. Δεν επισυνάπτεται κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει φοροδιαφυγή, ούτε μας λένε τι επαγγέλλονται οι μικροεισοδηματίες. Μήπως δουλεύουν με "μπλοκάκι" για 500 ευρώ το μήνα? Μήπως έχουν μια μικρή τουριστική επιχείρηση που ανοίγει μόνο 3 μήνες το χρόνο? Μήπως έχουν ένα μικρό μαγαζί που δεν κερδίζει ούτε όσα χρειάζονται για να πληρωθεί ο ΟΑΕΕ? 
Το σχέδιο κατασυκοφάντησης των αυτοαπασχολούμενων ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και γιγαντώνεται τώρα επί ΝΔ με αποκορύφωμα και το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο στόχος είναι διπλός:
1) να εξαφανίσουν τις μικρές επιχειρήσεις ώστε στη θέση τους να ξεφυτρώσουν μεγάλες. Πχ αν κλείσουν τα ιατρεία της γειτονιάς στη θέση τους θα ανοίξουν μεγάλα πολυϊατρεία από επιχειρηματίες που θα δίνουν 500 ευρώ στους γιατρούς για να δουλεύουν "part time". Οι μικροϊδιοκτήτες ταξί θα υποσκελιστούν από μεγάλες εταιρείες αγοραίων αυτοκινητιστικών υπηρεσιών. Και το τελευταίο ψιλικατζίδικο της γειτονιά θα κλείσει προς όφελος των πολυκαταστημάτων. Και ούτω καθ΄εξής...
2) να στρέψουν την αγανάκτηση του κόσμου προς μια ομάδα συμπολιτών τους και όχι προς τους πραγματικούς υπαίτιους της χρεοκοπίας. Δεν φταίει η μικροφοροδιαφυγή αν μειώνονται μισθοί και συντάξεις. Φταίει η διαφθορά της κρατικής διοίκησης. Δεν φταίει ο δημόσιος υπάλληλος αν διορίστηκε υπεράριθμος και χωρίς να υπάρχει ανάγκη των υπηρεσιών του. Φταίει αυτός που τον διόρισε. Δεν φταίει ο συνταξιούχος αν παίρνει δυσανάλογη σύνταξη σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσέφερε. Φταίει αυτός που του την έδωσε. Παρομοίως, δεν φταίει ο φοροφυγάς αυτοαπασχολούμενος. Φταίει αυτός που του το επέτρεψε. 
Οι κυβερνώντες και οι αποφασίζοντες και διατάσσοντες, θα πρέπει να λάβουν υπ' όψη ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται στους μικρομεσαίους. Καταστρέφοντάς τους το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θα περάσει σε κατάσταση δυσαρέσκειας και αγανάκτησης η οποία κατά το παρελθόν είχε τραγικές συνέπειες για όλους.
Άκουσα τον κ. Στουρνάρα να δηλώνει πως ένας στους δύο αυτοαπασχολούμενους δηλώνει κάτω από 5000 ευρώ. Ωραία! Αυτός λοιπόν, ο ένας στους δύο, δεν έχει τεκμαρτή κινητή και ακίνητη περιουσία ούτε καν το "τεκμήριο διαβίωσης" των 5000 ευρώ? Αν είναι έτσι, πρόκειται για έναν φτωχό συμπολίτη μας και είναι ντροπή να αφήνουμε υπόνοιες για την φορολογική ανειλικρίνειά του. Αν όμως κατέχει τεκμαρτή περιουσία, τότε φορολογείται με βάση τα τεκμήρια και είναι άκρως συκοφαντικό να τον παρουσιάζουμε ως "μη συνεισφέροντα" στα φορολογικά έσοδα της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου