Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Είναι τυχαίο?

Είναι γνωστό ότι ο τουρισμός αποτελεί μια εκ των βασικοτέρων πηγών εσόδων για την χώρα μας. Πέρυσι είχαμε τους φορτηγατζήδες και τους ναυτεργάτες εναντίων των κρουαζιερόπλοιων, εφέτος τους ταξιτζήδες. Πάντα στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για ανικανότητα της κυβέρνησης ή κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε την πτώχευση της Ελλάδας?
Σίγουρα είναι αναγκαίες κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές για τη χώρα μας, αλλά αν αυτές είναι απαραίτητες, είναι χρέος της κυβέρνησης να τις επιβάλλει αποτρέποντας την ταλαιπωρία Ελλήνων και ξένων. Δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε εμφανείς παρανομίες όπως οι αποκλεισμοί λιμανιών, αεροδρομίων και η παρακώλυση συγκοινωνιών. Αν δεν μπορεί να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες, ας μην ανοίγει τέτοια θέματα. Γι' αυτό άλλωστε είναι κυβέρνηση της Ελλάδας, για να κυβερνά και όχι για να παρακολουθεί τα γεγονότα.
Τον Σεπτέμβριο λέγεται πως έρχεται η σειρά της υγείας. Ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει τροπολογία που επιτρέπει σε επιχειρηματίες να μπουν στην πρωτοβάθμια υγεία, δηλ. ο καθένας θα μπορεί να ανοίγει πολυϊατρείο χωρίς να έχει σχέση με την ιατρική! Επίσης, προγραμματίζεται η εξόντωση των ιατρείων της γειτονιάς μέσω της κατάργησης των συμβάσεων των ασφ. ταμείων με τους γιατρούς και τη σύναψη νέων με εξευτελιστικούς όρους. Ελπίζω όλα αυτά να είναι απλά φήμες γιατί διαφορετικά θα ξεφύγουμε από την πρωτοβάθμια υγεία όπως την ξέραμε σήμερα (ιατρείο της γειτονιάς με τον γιατρό εμπιστοσύνης) και θα καταλήξουμε στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών που θα έχουν ως σκοπό το κέρδος. Έως σήμερα η κίνηση του υπουργείου να επιτρέψει σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ να εξυπηρετούνται από τα ιατρεία της γειτονιάς, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση εφ' όσον σταμάτησε η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων. Ήταν απλά μια κίνηση τακτικής και εντυπωσιασμού? Ο Σεπτέμβριος θα το δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου