Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Νέες ιδέες για νέους φόρους

Πρόσφατα η κυβέρνηση θέσπισε φορολογικά μέτρα με έντονο στοιχείο παραλογισμού όπως π.χ. την καθιέρωση κεφαλικού φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες (τέλος επιτηδεύματος) με το σκεπτικό ότι, σε μια εποχή που η ανεργία βρίσκεται σε ύψη ρεκόρ, είναι πολυτέλεια να δουλεύει κάποιος και πρέπει να φορολογηθεί!
Εφ' όσον οι φόροι δεν μπορούν ποτέ να επαρκούν όσο τα κρατικά έσοδα κατασπαταλιούνται για μικροκομματικά συμφέροντα, προτείνω νέους φόρους που θα μπορούσαν άμεσα να επιβληθούν.

1) Φόρος πολυτελείας στα ξυραφάκια
Τον 18ο αιώνα ο τσάρος Πέτρος επέβαλε φόρο γενειάδας που ουσιαστικά πλήρωναν όλοι γιατί η εκκλησία απαγόρευε το ξύρισμα. Στις μέρες μας όλοι ξυρίζονται, αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια εφ' όσον ο Θεός μας έπλασε με τρίχες. Θα μπορούσε λοιπόν να επιβληθεί βαριά φορολόγηση στα ξυραφάκια και όταν όλοι θα αφήσουν γένια, να εφαρμοστεί και ο φόρος γενειάδας. Αφήστε που εδώ ταιριάζει απόλυτα η παραφρασμένη λαϊκή ρήση 'εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ... ξυρίζεται'.

2) Φόρος ημιυπαίθριων και πισινών στις γυναίκες
Στον γνωστό φόρο 'ημιυπαίθριων' θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και οι γυναίκες που έχουν κάνει πλαστική στήθους. Η τεχνητή επέκταση του στήθους τους μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ημιυπαίθριος χώρος και να φορολογηθεί. Αν η πλαστική αφορά άλλο μέρος του σώματος των γυναικών, θα μπορούσε να επιβληθεί και το τεκμήριο και η έκτακτη εισφορά πισινών! Η έκτακτη εισφορά πισινών θα μπορούσε να επιβληθεί και σε όσους κυρίους ή κυρίες διαθέτουν οπίσθια άνω του 1 τ.μ. εφ' όσον είναι εμφανές ότι αυτοί τρέφονται πολυτελώς (ή απλά έχουν να φάνε!).

3) Φόρος επιβίωσης
Όποιος πολίτης φτάνει σε συντάξιμη ηλικία και δεν πεθαίνει οικειοθελώς, θα πρέπει να πληρώνει φόρο επιβίωσης εφ' όσον επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με την σύνταξή του και με την υγειονομική του υποστήριξη. Φυσικά θα εξαιρούνται οι υπερήλικες πολιτικοί γιατί αυτοί εργάζονται για το συμφέρον της πατρίδας.

4) Φόρος αέρα
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε για το νερό, για την ηλεκτρική ενέργεια, για την κατοικία μας, για να εργαζόμαστε (τέλος επιτηδεύματος) και να μην πληρώνουμε για τον αέρα που αναπνέουμε. Το κράτος κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει καθαρό τον αέρα και θα πρέπει να επιβραβευτεί με 'φόρο αέρα'. Π.χ φορολογεί υπέρμετρα τα αυτοκίνητα και τα καύσιμα, κάνει τα 'στραβά μάτια' αν κάποιοι καίνε τα δάση για να χτίσουν γιατί έτσι επεκτείνεται η πόλη και είναι καλύτερη η κατανομή αέρα ανά κάτοικο. Επίσης, το κράτος κάνει ότι μπορεί για να μας 'τινάξει όλους στον αέρα'!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου