Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Ο φασισμός δεν είναι μόνο κρατικό 'προνόμιο'

Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει οι κινητοποιήσεις ομάδων επαγγελματιών οι οποίοι επιδίδονται σε παράνομες ενέργειες εναντίων συμπολιτών τους ή τουριστών(!).
Η απεργία είναι δικαίωμα του κάθε εργαζομένου και πολύ απλά σημαίνει 'αποχή από την εργασία'. Απολυταρχικές ενέργειες παρακώλυσης συγκοινωνιών, παρεμπόδισης τουριστών να επιβιβαστούν σε πούλμαν (!) ή σε πλοία, αποκλεισμοί αεροδρομίων κτλ, δεν προβλέπονται από κανένα νόμιμο και πολιτισμένο τρόπο διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Το κράτος που διαχρονικά αδυνατεί να προβλέπει και να αποτρέπει τέτοιες ενέργειες, πρέπει τουλάχιστον να μπορεί να τις καταστείλει. Δεν είναι δυνατόν να 'σφυρίζει' αδιάφορα όταν θίγονται τα συνταγματικά δικαιώματα της πλειοψηφίας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίζει την μετακίνηση του άλλου ή οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα του. Η παρεμπόδιση αυτή αποτελεί ακραίου τύπου φασισμό, εφ' όσον οι διεκδικήσεις της μειοψηφίας επιβάλλουν την εξουσία τους στους πολλούς αφαιρώντας τους τα συνταγματικά τους δικαιώματα.
Το κράτος ξέρει πολύ καλά να επιβάλλει φόρους, αλλά είναι παντελώς άσχετο με την εφαρμογή των δημοκρατικών κανόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου