Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Ξυπνήστε!

Κύριοι,
μην ψάχνετε σε σκοτεινές δυνάμεις και σε μικροκομματικά συμφέροντα να βρείτε τους δράστες των επεισοδίων εναντίων των πολιτικών. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι η αγανάκτηση του κόσμου ξεχειλίζει και οι αντιδράσεις του είναι αυθόρμητες άσχετα με τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει. Ο λαός ξέρει πως η φοροεισπρακτική πολιτική είναι άδικη και ληστρική, όπως ακριβώς ξέρει πως "άλλοι τα 'έφαγαν' και άλλοι την πληρώνουν".
Εφαρμόστε αμέσως την πρόταση του κ. Γιάννη Ραγκούση ο οποίος πρότεινε 'βαριά φορολόγηση για όλους τους δημόσιους λειτουργούς, από το 1974 και μετά, που κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας'. Θα πρέπει η πρόταση αυτή να συμπεριλάβει γενικά όσους είχαν κρατική θέση και αποκόμισαν οφέλη που δεν δικαιολογούνται με τους μισθούς τους (υπάλληλοι εφοριών, τελωνείων, πολεοδομιών, γιατροί δημοσίων νοσοκομείων κ.τ.λ). Δεν είναι ανάγκη να διωχθεί ποινικά κανένας (όλοι λειτουργούσαν με βάσει 'άγραφους κανόνες' και με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων). Απλά να φορολογηθούν με ρύθμιση ανάλογη της 'περαίωσης' και να τους προσφερθεί 'ασυλία'. Π.χ. η καταδίκη του κ. Τσοχατζόπουλου δεν θα πείσει κανέναν (δεν είναι ο μόνος...), αλλά μια πιθανή χρηματική εισφορά του υπέρ του κράτους (χωρίς δίκες και χωρίς το στίγμα του επίορκου υπουργού) θα ικανοποιήσει πολλούς.
Αν λαός καταλάβει πως πληρώνουν και οι αληθινοί υπαίτιοι θα ηρεμήσει και θα συνεργαστεί καλύτερα για την εξυγίανση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου