Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Ποιο είναι το σχέδιο?

Ενώ η βουλή ψηφίζει το απαράδεκτο λεγόμενο 'μεσοπρόθεσμο', κανένας πολιτικός δεν μας έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το πως θα βγούμε απ' την κρίση. Αρκούμαστε στα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών οι οποίοι εκφράζουν την οδύνη τους που είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο για να σωθεί η πατρίδα. Πως όμως θα σωθεί η πατρίδα?
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος, είπε πως το μεσοπρόθεσμο του χρειάζεται ώστε να κερδίσει χρόνο και να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους ένα νέο δάνειο. Έτσι μας έλεγαν και όταν ψήφισαν το αρχικό μνημόνιο και τελικά επαληθεύτηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν πως μόνο με δανεικά και μηδέν ανάπτυξη, το χρέος απλά θα γιγαντώνεται.
Με το μεσοπρόθεσμο τίθεται ταφόπλακα στην μικρο-επιχειρηματικότητα που είναι η ραχοκοκκαλιά της κάθε οικονομίας. Με χαράτσι, έκτακτες εισφορές, αύξηση της φορολογίας κ.τ.λ., οι μικροεπιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που σήμερα λειτουργούν στα όριά τους, αύριο θα έχουν κλείσει. Επίσης, οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς μειώνουν ακόμη περισσότερο το πελατολόγιο των ανωτέρω, με αποτέλεσμα το απόλυτο πάγωμα της ελληνικής οικονομίας. Πως λοιπόν θα παραχθεί πρωτογενές πλεόνασμα? Με τον διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό που εξακολουθεί να λειτουργεί και να ξοδεύει προκλητικά?
Για τους δανειστές μας το σχέδιο είναι οφθαλμοφανές. Προσπαθούν να πάρουν πίσω ότι μπορούν από τα δανεικά και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει στο τέλος. Εφ' όσον συμφωνούν με την φοροεισπρακτική πολιτική, οδηγούν την Ελλάδα σε τέτοιο αδιέξοδο που να υποχρεωθεί να ξεπουλήσει σε αυτούς οποιαδήποτε πλουτοπαραγωγική πηγή. Ταυτόχρονα επεξεργάζονται τους μηχανισμούς ώστε η χρεοκοπία της Ελλάδας να μην επηρεάσει την ευροζώνη.
Συνεπώς, όταν θα έχουν επιτύχει τον σκοπό τους, θα μας πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Πρόκειται για μια σύγχρονη κατοχή η οποία δεν προέκυψε από συμβατικό πόλεμο, αλλά από οικονομικό!
Είναι χρέος της κυβέρνησης να μας πείσει ότι τα ανωτέρω συμπεράσματα είναι λανθασμένα και ότι υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο για την σωτηρία της χώρας. Αυτό θα φανεί αν πάρουν πίσω την απαράδεκτη και μεσαιωνική φοροεισπρακτική πολιτική, αν εξυγιάνουν τον κρατικό μηχανισμό, αν καταπολεμήσουν την παραοικονομία (αλήθεια τι θα γίνει με το σκάνδαλο των 'στημένων' στο ποδόσφαιρο? Θα μας πείσουν τελικά ότι δεν ευνοούταν καμιά ποδοσφαιρική ομάδα και το σκάνδαλο ήταν μόνο στοιχηματικό? Τα όργια της διαιτησίας που βλέπαμε για χρόνια, ήταν ανθρώπινα λάθη?) και αν ευνοήσουν την υγιή επιχειρηματικότητα.
Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση του τουρισμού. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να πάψουν οι οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις που αποτρέπουν τους επισκέπτες μας (π.χ. καταλήψεις επιβατηγών πλοίων, απεργίες στις συγκοινωνίες, διακοπές ρεύματος, έλλειψη καυσίμων κ.τ.λ). Αν και εφέτος δεν αυξηθεί ο τουρισμός είμαστε άξιοι της μοίρας μας...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου